Krónika

Bosszúból locsolt ki hatvanezer liter bort a spanyol nő + VIDEÓ

Egy spanyolországi borászat pincéjében egy nő bosszúból kiengedett a tartályokból mintegy hatvanezer liter kimagasló minőségű bort, az okozott kár meghaladhatja a 2,5 millió eurót (csaknem egymilliárd forint).

Bosszúból locsolt ki hatvanezer liter bort a spanyol nő + VIDEÓ
A borászat pincéjében nyitotta meg a hordók csapjait az elbocsátott alkalmazott, bosszúja meghaladja a 2,5 millió eurós kárt (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Romaqin Perrocheau

Az eset még februárban történt a Madridtól 150 kilométerre északra fekvő Castrillo de Duero településen. Az elkövetőt, aki a borászat korábbi alkalmazottja volt, pénteken vették őrizetbe – jelentette a spanyol média.

A nő azért állt bosszút, mert korábban elbocsátották a Bodegas Cepa 21 nevű ismert borászattól. A vállalkozást vezető José Moro azt mondta: megkönnyebbülést érez, amiért a tettest elfogták, de továbbra sem érti, hogyan követhetett el valaki ekkora „szentségtörést”.

Objektum doboz

„Szomorú, hogy a szétlocsolt bor örökre elveszett, és nem élvezhette senki. A borászatnak okozott anyagi kárról nem is beszélve” – tette hozzá keserűen Moro.

Biztonsági kamerák felvétele szerint a nő hajnalban tört be a borászat pincéjébe, ahol láthatóan nagy helyismerettel közlekedett, és kevesebb mint egy perc alatt kinyitott öt bortartályt.

Kapcsolódó írásaink