Krónika

Felrobbant a kézigránát, megsérült a tűzoltó

A lánglovag épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett

A rendőrség közleménye szerint a hirtelen érkezett vihar okozott károkat, közben a tűzoltók több fegyvert és lőszert is találtak a ház padlásán, amelynek a teteje villámcsapás következtében kigyulladt ki. Aztán két kézigránátot is találtak, amelyek közül az egyik felrobbant, a detonáció a szomszédos házakban is kárt okozott.

Felrobbant a kézigránát, megsérült a tűzoltó
A lánglovag épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor felrobbant egy kézigránát (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Jaafar Ashtiyeh

A ház egy 72 éves özvegy nő tulajdona, akinek volt férje ellen korábban már nyomozást indított a rendőrség, de akkor nem találtak nála illegális fegyvereket.

A horvát rendőrség 2007-ben hirdette meg azt a Kevesebb fegyver, kevesebb tragédia elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében a lakosság mindenféle jogi következmény nélkül leadhatta a délszláv háborúból nála marad fegyvereket és lőszereket.

Azóta több tonna robbanószert, több százezer lőfegyvert és több millió különféle lőszert szolgáltattak be a hatóságoknak az állampolgárok. A padlások, a raktárak és a pincék azonban továbbra is nagy számban rejtegetnek illegális fegyvereket és robbanószereket.

Kapcsolódó írásaink

Újszülöttet mentettek a tűzoltók

ĀA Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság a honlapján arról számolt be, hogy udvari WC-ben szülte meg gyermekét egy nő csütörtök este Kisújszálláson