Krónika

Balesetek, torlódások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az 54-es főúton, Jakabszállás és Bócsa település között összeütközött egy személyautó és egy busz. A 27-es km-nél a forgalmat megállították.

Balesetek, torlódások országszerte
Torlódik a forgalom az M1-es autópályán. Az M85-ös autóút csomópontjánál is nagy felületű burkolatjavítás vette kezdetét. A 124-es és a 133-as km között a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgoznak. Az országhatár felé tartók ezért a leállósávon és az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak, Budapest felé a külső és a leállósávra van irányítva a forgalom (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Fejér Bálint

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.

Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Leányfalu és Budakalász között, a 31-es főúton Maglódtól, az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel-sziget útjain.

Az M1-es autópályán, az M85-ös autóút csomópontjánál is nagy felületű burkolatjavítás vette kezdetét. A 124-es és a 133-as km között a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgoznak. Az országhatár felé tartók ezért a leállósávon és az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak, Budapest felé a külső és a leállósávra van irányítva a forgalom. A munkavégzés csomópontzárással nem jár, de az autópályára való felhajtásnál fokozott figyelemmel legyenek, továbbá aki Budapest felől érkezve az M85-ösre szeretne lehajtani, az ne menjen át a szemközti oldalra, hanem maradjon a saját oldalán, mert csak onnan tud lehajtani.

A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink

Tragédia: gázolt a vonat

ĀA baleset Tatabánya és Szárliget között történt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton a honlapján