Krónika

A Saar-vidéken áradásokat okoznak a heves esőzések

Komoly áradásokat okoznak a heves esőzések a délnyugat-németországi Saar-vidéken. Szombat hajnali híradások szerint az elmúlt 24 órában négyzetméterenként száz liter csapadék hullott a térségben.

A Saar-vidéken áradásokat okoznak a heves esőzések
A mentőautók kék fényei világítják meg az éjszakai égboltot a schodeni evakuálás során. Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben található Schoden an der Saarban mintegy 220 embernek kellett elővigyázatosságból elhagynia otthonát
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Andreas Arnold

A folyók vízszintje különösen a neunkircheni, a saarpfalzi és a saarbrückeni térségben emelkedik gyorsan, egy átszakadt gát miatt Ottweiler óvárosa teljesen víz alá került.

Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak. Saarbrücken egyes részein áramkimaradások voltak.

A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint az esőzésekkel, illetve az áradásokkal összefüggésben nem sérült meg senki.

A német meteorológiai szolgálat szombat estig folytatódó heves esőzésekre figyelmeztet, különösen a Rajnától nyugatra eső területeken. Ezután az eső fokozatosan alábbhagy.

Kapcsolódó írásaink