Krónika

A kíberbűnözők a szerencsejáték-piacon is jelen vannak

A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Mager Andreát fogadta Nagy László, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága újonnan hivatalba lépett elnöke. A nagy nyári sportesemények előtt a felelős játékszervezésre hívták fel a fogadók figyelmét.

A kíberbűnözők a szerencsejáték-piacon is jelen vannak
Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója
Fotó: MH/Török Péter

A két szervezetet érintő ügyek áttekintése mellett a találkozó középpontjában a játékosvédelem területén történő további együttműködés elmélyítése állt. A találkozót követően Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a következőket hangsúlyozta: „Kiegyensúlyozott és hosszútávú fejlődésünk egyik alappillére a felelős játékszervezés, amely tudatos játékra ösztönzi játékosainkat, erősíti a társaságunk és a játékosaink közötti bizalmi kapcsolatot, illetve társadalmi felelősség-vállalásunkat, ezzel hozzájárulva meglévő játékosbázisunk megtartásához és folyamatos bővítéséhez. A találkozón bemutattuk játékosvédelmi intézkedéseinket és terveinket, amiről konstruktív és jövőbe mutató megbeszélést folytattunk az SZTFH elnökével és képviselőivel.”

Nagy László, az SZTFH elnöke kiemelte: „A Szerencsejáték Zrt. amellett, hogy állami játékszervezőként az SZTFH felügyelete alatt működő szervezet, egyúttal évek óta a Hatóság stratégiai partnere is a felelős játékszervezés és a játékosvédelem terén.”

A 2024. évi nyári olimpiai játékok, illetőleg azt megelőzően a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság aktualitása okán az SZTFH edukációs, figyelemfelhívó kampánnyal készül, amelynek fő témái a sporteseményekhez kapcsolódó online csalások és az engedély nélküli online sportfogadás veszélyei. Az ilyen kiemelt sporteseményekkel kapcsolatban az SZTFH ezúton is felhívja a figyelmet a szabálytalan online szerencsejátékok veszélyeire, így különösen arra, hogy a kiberbűnözők számos rafinált online csalási módszerrel próbálnak minél több érzékeny személyes adatot és pénzt megszerezni a felhasználóktól.

Amennyiben a fogyasztók szerencsejáték-szolgáltatásokat vesznek igénybe, minden esetben kiemelt figyelemmel járjanak el, csak Magyarországon engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szolgáltatónál játszanak, és mindig részletesen tájékozódjanak a szolgáltatások feltételeiről, valamint felelősen kezeljék megtakarításaikat. A Magyarországon engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szervezők listája az SZTFH honlapján ismerhető meg.

Kapcsolódó írásaink