Krónika

Balesetek, torlódások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

A 49-es főúton, Pátyod belterületén egy szemétszállító és egy kisbusz ütközött össze. A 45-ös km-nél az utat teljes szélességében lezárták.

Balesetek, torlódások országszerte
A főváros irányába több bevezető útszakaszon is torlódás tapasztalható (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Béli Balázs

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok: az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé, illetve az M2-es autóúton, az M0-s csomópontja előtt.
Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Szentendre térségében, a 31-es főúton, Maglódtól, az 51-es főúton Dunaharasztit elkerülő szakaszán, valamint a Csepel-sziget útjain.

A 45. Tour de Hongrie 2024. május 8-án kezdődik és öt napon át tart, érintve Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna vármegyét. Az első napon a mezőny 12.50-kor a Nagykunság fővárosából, Karcagról indul útnak. A karaván a Tisza-tó és a Hortobágy érintésével érkezik meg Hajdúszoboszlóra, ahol három kört tesz meg egy csaknem húsz kilométeres körpályán. A szakasz hossza összesen 166 km, amely Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti.

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között. Az érintett szakaszt 3,5 tonnás súlykorlátozás mellett vehetik igénybe.

Új terelést építettek ki az M1-es autópályán, a Tata/Környe csomópont és a Komárom/Kisbér csomópont, azaz a 67-es és a 85-ös km között. Hegyeshalom irányába a leállósáv valamint az ellenkező oldal belső sávja használható, a főváros irányába pedig a külső és a leállósávra terelik a forgalmat.

Átadták a személygépkocsi forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es km és a 205-ös km között. Az új autópálya szakasz egyelőre matrica nélkül használható!
Mivel az autópálya még nem használható a határig, emiatt a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé.

Az M6-os autópályán, aszfaltoznak Százhalombatta térségében, a 25-ös és 30-as km között. Emiatt Pécs felé a külső és leállósávot zárták le, Budapest irányába pedig a belső és a leálló sávot tartják zárva.
A munkavégzés kapcsán, a 28-as km-nél a Százhalombatta-dél csomópont felhajtó ágát lezárták, a lehajtóágat viszont megnyitották.

A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresnie a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink

Gázolt a vonat

ĀA baleset a Békés vármegyei Tótkomlóson egy átjáróban történt – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján hétfő este

Vonat elé hajtott a kamion

ĀA baleset Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban történt