Krónika

Kamionnal hajtott egy hivatalba, egy ember meghalt, sokan megsebesültek

A texasi támadás halálos áldozata a kórházban hunyt el, rajta kívül 13 sérültről számoltak be a helyi hatóságok

Egy ember meghalt, sokan megsebesültek Texasban, amikor egy férfi lopott kamionnal, bosszúból belehajtott az állami közbiztonsági hivatal épületébe pénteken.

Kamionnal hajtott egy hivatalba, egy ember meghalt, sokan megsebesültek
A texasi biztonsági minisztérium épületének hajtott neki kamionnal egy férfi. A merényletnek egy halálos áldozata és több sérültje van
Fotó: AFP/NurPhoto/Reginald Mathalone

A 42 éves Clenard Parker – egy hivatásos sofőr – Brenham városában egy nappal azt követően követte el a támadást, hogy a hivatalban elutasították teherautó-vezetői jogosítványának kiadását.

A férfi helyi idő szerint péntek délelőtt ellopott egy szállítmánnyal megrakott nagy méretű, 18 kerekű félpótkocsis kamiont, és nekivezette az épületnek. A helyszíni felvételek azt mutatták, hogy az épület komolyan megsérült, valamint a kamion vezetőfülkéje is roncsolódott.

A település polgármestere, Atwood Kenjura sajtótájékoztatóján értelmetlen tragédiának nevezte a történteket. Hozzátette, hogy a férfi megpróbált kitolatni az épületből és másodszor nekihajtani annak, ami a vizsgálat szerint a ház teljes összeomlásához vezetett volna.

A bosszú vezérelte elkövető sértetlenül szállt ki a kamionból, megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták és letartóztatták.

Clenard Parker ellen az ügyészség több rendbeli bűncselekmény miatt tervez vádat emelni.

Kapcsolódó írásaink