Krónika

Torlódások, útfelújítások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az M0-s autóút déli szektorán, a Hárosi Duna hídon fix forgalomterelést építettek ki. Az M1-es autópálya felé vezető oldalon a 17-es és a 14-es km szelvények között a külső és gyorsító sávot lezárták, az erős forgalom miatt már több, mint 8 km-es az araszoló kocsisor. Az M0-s autóút déli szakaszán, a 6-os főúti csomópont közelében rézsűjavítás miatt alakítottak ki terelést. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 12-es és a 15-ös km között csak két sáv járható, a torlódás 3 km.

Torlódások, útfelújítások országszerte
Terelés és torlódás is lassítja az M0-ás autóút forgalmát (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Tata térségében, a 70-es és a 69-es km között munkavégzés miatt a belső sávot lezárták, a torlódás 1 km-es. A 49-es főúton Vaja átkelési szakaszán, az 1-es és a 2-es km között, egy kisbusz és két gépkocsi ütközött össze, a fél útpályát lezárták.

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Torlódásra, megnövekedett menetidőre kell számítani: az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszán, a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé, a 11-es főúton, Leányfalu térségében, a 31-es főúton, Maglód környékén, valamint az 51-es főúton Dunaharaszti elkerülő szakaszán az M0-s autóúti csomópont előtt.

A magyar-szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Az M3-as autópályán, a főváros közelében, a 10-es és a 14-es km között aszfaltoznak. A Vásárosnamény felé haladók a belső sávon illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak.
A városközpont felé haladók a külső és a leálló sávot használhatják.

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon, a 108-as km-nél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópont lehajtó ágát felújítás miatt lezárták. Kerülni az autópályán tovább haladva a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomóponton keresztül visszafordulva lehet.

Az M6-os autópályán, Érd térségében a Pécs felé vezető oldalon, a 21-es és a 24-es km között aszfaltozás miatt csak egy sáv járható. Pécs felé a 25-ös km-nél a Százhalombatta-észak csomópontban a le- és felhajtó ágat is lezárták.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink