Krónika

Rejtélyes tetem sodródott partra Malajziában

A hatóságok is megvizsgálják a tetemet

Egy rejtélyes tengeri lény bomlott testét mosta partra nemrég egy malajziai tengerparton a víz, amely megdöbbentette a bámészkodókat – írja a LiveScience.

Rejtélyes tetem sodródott partra Malajziában
A globsterek felfedezései, amelyek azonosítatlan tengeri hústömegek, nem jelentenek újdonságot
Fotó: Facebook/APM Sarawak

Az emberek pénteken (április 5-én) vették észre a tetemet, miközben megfigyeléseket végeztek a malajziai Lundu városában lévő strandon. Értesítették a Sarawaki Polgári Védelmi Erőket (APM), a helyi katasztrófavédelmi ügynökséget, amely egy Facebook-bejegyzésben írta meg a szokatlan eseményt.

Objektum doboz

A különös tetem bámészkodók tömegét vonzotta, mivel a partra vetett tengeri emlősök észlelése ritka ezen a területen – számolt be a New Sarawak Tribune című helyi újság.

Bár a szakértők szerint a rejtélyes pacák valószínűleg egy bálna maradványai, a tengeri állat némileg hasonlít más furcsa lényekre, amelyeket a világ strandjain mosott partra a víz. Ezek közé tartozik egy „sellőgömböc”, amelyet októberben találtak egy pápua-új-guineai szigeten, és amely több ezer bámészkodót vonzott.

A globsterek felfedezései, amelyek azonosítatlan tengeri hústömegek, nem jelentenek újdonságot. A történelem során a tengerészek azt állították, hogy kísérteties találkozásokat tapasztaltak kisebb-nagyobb furcsaságokkal, a krakentől (egy legendás tengeri szörnyetegtől, amelynek polipszerű vonásai vannak) a sellőkig.

A modern korban az emberek arról számoltak be, hogy láttak már furcsa tengeri lényeket, köztük hiányzó májú cápákat, szőrös szörnyetegeket és tengeri pacákat.

Kapcsolódó írásaink

A rég elveszett 13. csillagjegy

ĀAz Ophiuchus szó a legtöbb embernek talán semmit sem mond, de az asztrológia szerelmesei számára jól ismert: az állatöv 13. jegye lehetett