Krónika

Balesetek, torlódások, útfelújítások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Felborult egy személygépkocsi az M35-ös autópályán Hajdúböszörmény térségében. A helyszínelés idejére a Debrecen felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat a 23-as km-nél ki-, és a 37-es km-nél Debrecen észak csomópontban terelik vissza. Az M43-as autópályán, Csanádpalota irányába, Makó térségében, egy személygépkocsi és egy kistehergépjármű karambolozott. A 41-es km-nél a külső sávba terelik a forgalmat.

Balesetek, torlódások, útfelújítások országszerte
Több, a főváros irányába tartó bevezető útszakaszon is erős a forgalom április 8-án reggel (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Béli Balázs

Az M0-s autóút déli szektorán rézsűjavítás miatt alakítottak ki terelést, a 6-os főút csomópontjának közelében. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 12-es és a 15-ös km között csak két sáv járható, most 2 km-es az araszoló kocsisor. A Hárosi Duna-hídnál is terelést építenek ki. Az M1-es autópálya felé sávlezárás okoz 6 km-es torlódást.

Az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, az Annahegyi pihenő lehajtóját elfoglalja egy műszaki hibás gépjármű, emiatt nem lehet kihajtani a pihenőbe.

Az M3-as autópályán, Budapest határában aszfaltozás kezdődött. A 10-es és a 14-es km között számítsanak sávelhúzásos terelésre oly módon, hogy a kifelé tartókat a belső sávba és a szemközti oldal belső sávjába terelik, Budapest irányába pedig a külső és a leálló sáv járható.

A reggeli csúcsban már Mogyoródtól araszol a kocsisor.
Erős a forgalom a Budapest felé vezető utakon: az M7-es autópálya bevezető szakaszán, Törökbálint térségében, az M4-es autóúton, Üllő térségében, a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól befelé, a 11-es főúton, Szentendrén, a 31-es főúton, Maglód térségében, illetve az 51-es főúton, Dunaharaszti elkerülő szakaszán.

A magyar–szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a 7 km-t.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán két hosszabb szakaszon kezdődtek olyan felújítási munkák, melyek pihenőhelyeket érintenek és a benzinkút használatát is korlátozzák.
Az egyik munkavégzés kapcsán a Polgári csomópontot és a 183-as km-nél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták, a másik munka miatt a 214-es km-nél lévő Kálmánházi pihenő nem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani. Tankolási lehetőség csak jóval előtte, a 106-os km-nél, a Rekettyés pihenőhelynél (MOL), majd a 142-es km-nél, a Geleji pihenőhelynél lévő töltőállomáson (Shell) van.
Ezenkívül újabb terelést építettek ki burkolatfelújítás miatt Mezőszemere térségében is. A főváros felé vezető oldalt lezárták a 127-es és 120-as km között, így a Budapest felé haladók az ellenkező oldal belső sávján haladnak, Vásárosnamény felé pedig a külső és leállósávon megy a forgalom. A munkálatok miatt Budapest felé a Mezőkövesdi csomópont le- és felhajtó ágát, valamint a Mezőszemerei pihenőt is lezárták.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink