Krónika

Torlódások, útfelújítások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon, lassulásra kell készülni az M3-as autópálya bevezető szakaszán, illetve az 51-es főúton, Dunaharaszti elkerülő szakaszán.

Torlódások, útfelújítások országszerte
Az M3-as autópálya bevezető szakaszán április 3-án reggel is torlódás alakult ki
Fotó: MH archív/Béli Balázs

Rézsűjavítás miatt alakítottak ki fix terelést az M0-s autóút déli szektorában, a 6-os főút csomópontjánál, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon. A 12-es és a 15-ös km között csak két sáv járható.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán két hosszabb szakaszon kezdődtek olyan felújítási munkák, melyek pihenőhelyeket érintenek és a benzinkút használatát is korlátozzák.
Az egyik munkavégzés kapcsán a Polgári csomópontot és a 183-as km-nél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták, a másik munka miatt a 214-es km-nél lévő Kálmánházi pihenő nem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani. Tankolási lehetőség csak jóval előtte, a 106-os km-nél, a Rekettyés pihenőhelynél (MOL), majd a 142-es km-nél, a Geleji pihenőhelynél lévő töltőállomáson (Shell) van.

Április 2-án (kedden) elindultak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Az idei országos szintrehozás részeként, az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezési felújítását kezdték meg. A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni! Az első ütem várhatóan április 7-én (vasárnap) fejeződik be.

Kérjük, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el!

Az első ütem során, az M0 autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ág került lezárásra. Így a repülőtér ezen a héten, az M0 autóút felől közvetlenül nem lesz elérhető, tovább kell haladni Budapest irányába és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet megközelíteni a légikikötőt.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink