Krónika

Gigadugó az M3-ason, torlódások, útfelújítások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az M3-as autópályán Budapest felé, Bag térségében egy személyautó és két kisteherautó ütközött össze. A 38-as km-nél már minden sáv járható, de a közel 10 km-es torlódás lassan oszlik. Sokan kerülnek a 3-as főúton, így Hatvannál és Aszódnál is araszolnak a járművek. A 4-es főúton Fegyvernek és Kenderes között három személyautó karambolozott. A 134-es km-nél a fél útpályát lezárták. Az 51-es főúton, Taksony térségében két kamion ütközött össze. A 24-es km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Gigadugó az M3-ason, torlódások, útfelújítások országszerte
Az M3-as autópályán baleset miatt óriási torlódás alakult ki: Budapest felé, Bag térségében egy személyautó és két kisteherautó ütközött össze
Fotó: MH-archív/Béli Balázs

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Torlódásra, megnövekedett menetidőre kell számítani:
- az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszán,
- a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól,
- a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
- az 51-es főúton, Dunaharaszti térségében,
- a Csepel-sziget útjain.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a 3 km-t.

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon,
- Újhartyán és Örkény között, a 47-es és az 53-as km között új, fix terelést építettek ki. A külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad.
- A munka kapcsán az 53-as km-nél lévő Örkény/Albertirsa csomópont Röszke felé vezető oldalának kihajtó ágát is lezárták. Kerülni személygépkocsikkal a 44-es km-nél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es km-nél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.

Burkolatfelújítás kezdődött az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán,
- Balatonföldvár térségében. A 118-as és a 124-es km között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés miatt Letenye felé a 121-es km-nél lévő Balatonföldvár/ Bálványos csomópontban nem lehet le, illetve felhajtani. Kerülni a 7-es főút felé lehet.
- Hasonló terelést építettek ki Balatonszemes, illetve Balatonlelle térségében. Ott a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A 132-es és a 139-es km között a járművek a Letenye felé vezető oldalon irányonként egy sávon haladhatnak. Fontos, hogy Budapest felé a 135-ös km-nél lévő Balatonlelle/Kaposvár csomópont zárva van. A terelőutat a 7-es főút felé jelölték ki.
- Becsehely térségében is forgalomterelést építettek ki. Letenye felé a 220-as és a 230-as km között az autópályát lezárták, a forgalom a Budapest felé vezető oldalon irányonként egy sávon halad. A 224-es km-nél, a Becsehely csomópont mindkét oldali csomóponti ágait lezárták, kerülni a 7-es főúton lehet.

Az M30-as autópályán, a 33-as km-nél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es km-nél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

Esti előzetes szerint:
Letenyéről 2 db túlméretes járműszerelvény indult, és végig halad az M7-es autópálya- M0-s autóút- M1-es autópálya- M15-ös autópálya útvonalon. A járműóriásokat sárga villogóval felszerelt kocsikkal kísérik de alkalmanként a forgalmat is leállítják!

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját!

Kapcsolódó írásaink