Krónika

Balesetek, terelések, útfelújítások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közé az Útinform

Az M85-ös autóúton, a Sopron felé vezető oldalon, Fertőszentmiklós térségében, egy személygépjármű a külső szalagkorlátnak ütközött. A 64-es km-nél a külső sávot lezárták.

Balesetek, terelések, útfelújítások országszerte
Több helyen is elterelik a forgalmat (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Leéb Ádám

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon,Újhartyán és Ö rkény között, a 47-es és az 53-as km között új, fix terelést építettek ki. A külső és a leállósávot lezárták, a forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad.
A munka kapcsán az 53-as km-nél lévő Örkény/Albertirsa csomópont Röszke felé vezető oldalának kihajtóágát is lezárták. Kerülni személygépkocsikkal a 44-es km-nél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es km-nél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.

Burkolatfelújítás kezdődött az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Balatonföldvár térségében. A 118-as és a 124-es km között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés miatt Letenye felé a 121-es km-nél lévő Balatonföldvár/Bálványos csomópontban nem lehet le-, illetve felhajtani. Kerülni a 7-es főút felé lehet.
Hasonló terelést építettek ki Balatonszemes, illetve Balatonlelle térségében. Ott a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A 132-es és a 139-es km között a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy sávon haladhatnak. Fontos, hogy Budapest felé a 135-ös km-nél lévő Balatonlelle/Kaposvár csomópont zárva van. A terelőutat a 7-es főút felé jelölték ki.
Becsehely térségében is forgalomterelést építettek ki. Letenye felé a 220-as és a 230-as km között az autópályát lezárták, a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A 224-es km-nél, a Becsehely csomópont mindkét oldali csomóponti ágait lezárták, kerülni a 7-es főúton lehet.

Az M30-as autópályán, a 33-as km-nél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es km-nél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határátkelőhely előtt erős a forgalom, 7 km-es a kilépő kamionsor.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink