Krónika

Az immunerősítés verhetetlen gyógynövényei

Nincs kellemetlen mellékhatásuk, hisz a természet kínálja fel nekünk

Szabó Gyuri bácsi szerint nincs ok aggodalomra, ha erős az ellenálló képességünk. Gyuri bácsi tanácsa egybecseng az orvosi javallatokkal is, hiszen vírusfertőzésre nincsen gyógymód, amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk védekezőképességét erősítjük, és megpróbáljuk a szövődményes tüdőgyulladást elkerülni – írta meg a Napivalasztek.com.

Az immunerősítés verhetetlen gyógynövényei
A csipkebogyó húsából készült tea erősíti a szervezet immunrendszerét
Fotó: NorthFoto

Csipkebogyó
A megelőzés a legfontosabb. Az immunrendszer rendben tartására, erősítésére a csipkebogyóhús teáját ajánlja, naponta két csészével fogyasztva.

Mezei kakukkfű
Nemcsak köptető, hanem általános immunerősítő hatással is rendelkezik a mezei kakukkfű, amelynek nemcsak teája, hanem alkoholos kivonata is növeli a szervezet védekezőképességét és megszünteti az általános gyengeségérzetet.

Szurokfű
Az év gyógynövénye, az Echinacea purpurea vagy bíborkasvirág is jelentős immunerősítő, de idehaza nem őshonos, ezért helyette Gyuri bácsi a szurokfüvet ajánlja. A szurokfű fogyasztását külön is hangsúlyozza, mert az hagyján, hogy immunerősítő, de az egyetlen gyógynövényünk, amely a hormonháztartásra ható agyalapi mirigy működését is segíti.

Menták
A borsmenta, fodormenta, fürtös menta nemcsak a nátha kezelésére alkalmas, hanem a torok fertőtlenítőiként a cseppfertőzés megelőzésére is. Naponta ihatjuk a forrázással készült mentateát, de az alkalmazásnál figyeljünk arra oda, hogy bors- és fodormentát csak hat éven felülieknek adjunk. A fürtösmentát már csecsemők is ihatják.

Kapcsolódó írásaink