Krónika

Először szólalt meg Suhajda Szilárd felesége a hegymászó tragédiája után + VIDEÓ

Attól, hogy valakinek családja van, nem szíjazhatod oda a székhez – szögezte le Legindi Tímea

Suhajda Szilárd a Mount Everest csúcstámadása közben lelte halálát tavaly május végén. Felesége, Legindi Tímea először állt kamerák elé és beszélt a családjukat ért tragédiáról a Csisztu Sport Castban – írja a Mandiner.hu.

Először szólalt meg Suhajda Szilárd felesége a hegymászó tragédiája után + VIDEÓ
Suhajda Szilárd
Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

A sokáig tartó hallgatás okát is elmondta az adásban: „Ha Szilárdnak sikerül az Everest palack nélküli megmászása, és hazatér, akkor ez egy közös siker lett volna, mindenki magáénak érzi. Viszont így, hogy tragédia lett, mintha így is szeretett volna mindenki egy szeletet magának.

Amikor kitettük az utolsó posztot, hogy befejeződött a keresés, onnantól én nem szólaltam meg, de a háttérben azon dolgoztam, hogy ne jelenjen meg még több butaság.”

Tímea a mentőexpedícióról megosztott pár titkos részletet is, többek közt azt, hogy a mentés ideje alatt tele volt a házuk emberekkel.

„Egyrészt ott voltak a média munkatársai, másrészt elkezdtek jönni a barátaink. Szilárd mellett szocializálódva ők is tudták, hogy baj van, mert nem ért fel aznap a csúcsra. Én nem bánom, hogy ennyi mindenkit beengedtünk. Ennek köszönhető, hogy valaki a vezető hírek között olvasta, hogy baj van, és ez a valaki lett, aki finanszírozta a keresést” – mesélte a hegymászó felesége.

Mi okozhatta a tragédiát?

„Az én teóriám egyszerű: Szilárd ott volt egy nagyon kitett, omlékony helyen, és egyszerűen lecsúszott. És olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, ezért sosem fogják megtalálni. Valószínűleg beesett egy hasadékba, és ezért nem látszik helikopterről sem” – fejtette ki Csisztu Zsuzsa műsorában.

Az eset után boldog-boldogtalan kifejtette véleményét Suhajda családja iránti felelősségéről, ám a feleség egészen másként látja, mint ahogy azt sokan, sok helyen vélték.

„Nem gondolom veszélytelennek a hegymászást, de sokkal veszélyesebbnek sem másnál, ha az ember tudatosan és felkészülten csinálja. Szóval azt gondolom, hogy attól, hogy valakinek családja van, nem szíjazhatod oda a székhez. Szilárd is támogatott engem minden elképzelésemben, száz százalékban a partnerem volt” – fogalmazta meg álláspontját Tímea.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink