Krónika

Rokkantsági igazolás nyolcezer dollárért

Ennyiért állította ki a felmentést egy hadkötelesnek az odesszai orvosnő, ám a hatóság tetten érte

A jelentés szerint a doktornőt az odesszai Szuvorov kerületi ügyészség eljárási irányítása mellett gyanúsították meg zsarolás és jogellenes haszonszerzés címén (büntetőtörvénykönyv 368. cikkely, 3. rész) – írta meg az rbc.ua hírportálra hivatkozva a karpatalja.info.

Rokkantsági igazolás nyolcezer dollárért
Ukrán hadkötelesek egy Lengyelország és Ukrajna közötti határátkelőhelyen még 2022-ben (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

Kenőpénz átvétele során őrizetbe vették az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia poliklinikai szaktanácsadó osztályának egyik orvosnőjét Odesszában, aki nyolcezer dollárért fogyatékosságról szóló igazolást állított egy hadkötelesnek, hogy elkerülhesse a mozgósítást – számolt be csütörtökön az ukrán hírportál a Legfőbb Ügyészség sajtószolgálatára hivatkozva.

„Ez lehetővé tette volna, hogy a férfi halasztást kapjon a mozgósítás alól, és akadálytalanul külföldre távozhasson. Az orvosnőt a rendelőjében vették őrizetbe, amikor átadták neki a nyolcezer dollárt, további kétszázat már előző nap előlegként megkapott” – áll az ügyészségi jelentésben.

A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint az orvosnő elleni megelőző intézkedés kiválasztásával és a tisztségéből való elmozdításával kapcsolatos kérdések rendezése jelenleg folyamatban van.

Kapcsolódó írásaink