Krónika

A lengyelek kiborultak az ukránok szemtelensége miatt

Még a rendőröket is meglepték

Az ukránok beáramlása miatt megnőtt a bűnözés Lengyelországban – mondta Grazyna Zawadka, a Rzeczpospolita rovatvezetője, írta a ria.ru.

A lengyelek kiborultak az ukránok szemtelensége miatt
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Volodymyr Tarasov

A cikk szerint a „vendégek" közül sokan teljesen büntethetetlennek érzik magukat, és folyamatosan megszegik a törvényeket, például ittas állapotban ülnek volán mögé. A külföldiek közül leggyakrabban éppen az ukránok követték el a szabálysértéseket – jegyzik meg az anyagban.

„Lengyelországban 2,5 millió ukrán állampolgár él. Lehet, egyre gyakrabban isznak, és nem figyelnek arra, hogy milyen állapotban ülnek a volán mögé. Lehet, a kulturális problémák miatt van így" – osztotta meg véleményét Miroslav Skurka, a lengyelországi ukránok szövetségének munkatársa.

Mint a cikk írója megjegyezte, a lengyel rendőröket nagyon meglepte a vér rendkívül magas alkoholtartalma.

„Egyre több külföldi van nálunk, akik gyakran félnek attól, hogy saját hazájukban visszaélnek a törvényekkel, Lengyelországban pedig azt gondolják, hogy mivel vendégek, többet engedhetnek meg maguknak" – háborodott fel Holyst Brunon professzor.

Véleményéhez csatlakozott Wojciech Paszczeczny közlekedési szakértő is, aki szerint „egyes látogatók büntethetetlenséget éreznek". Arra is felhívta a figyelmüket, hogy Lengyelországban szigorúan büntetik az ittas vezetést.

Kapcsolódó írásaink