Krónika

„Érzem, hogy meg fogok halni”

A fiatalember előre megérezte a halálának pillanatát, olvasható a borsonline.hu cikkében.

„Érzem, hogy meg fogok halni”
Egy szelet pizza ölte meg az egyetemistát
Fotó: NorthFoto

Megrázó tragédia történt a brit Newcastle-ben. Egy informatikát hallgató egyetemista ugyanis életét veszítette, miután pizzát rendeltek a barátaival. James Atkinsonnak 10 éve súlyos mogyoróallergiája van, és miután megevett egy szelet pizzát, megérezte hogy az étellel valami nem stimmel. A barátait megkérte, hogy keressék meg az EpiPenjét, ő pedig egyből a mentőszolgálatot értesítette. James azonban a gyorsan kiérkező mentősök ellenére is belehalt az allergiás reakciójába.

A Mirror számolt be a fájdalmas incidensről, mint írták, James tudatosan vigyázott magára, mindig megnézte az ételeinek összetevőit, azonban valahogy mogyoró került a pizzájára. A haláleset vizsgálatakor Dr. Jennifer Bolton patológus elmondta, hogy a kiérkező mentősöket úgy fogadta már James, hogy tisztában volt vele, hogy meg fog halni.

Atkinson levegőért kapkodott, utolsó öt szava az volt, hogy: „Úgy érzem, meg fogok halni.” Érezte, hogy nehezen lélegzik és egyre rosszabbodott az állapota. Az orvosok mindig komolyan veszik a betegek ilyen jellegű kijelentéseit, ezért mindent megtettek, hogy bebizonyítsák, hogy téved – árulta el a patológus a bíróságon. Ám a 23 éves fiatalember a kórházba szállítása után este 21 óra 21 perckor elhunyt. A toxikológiai vizsgálatok szerint sem alkoholt, sem kábítószert nem fogyasztott, csupán egy pizzát szeretett volna közösen elfogyasztani a barátaival. A bírósági tárgyaláson az áldozat szülei közösen olvastak fel egy szívszorító írást a fiúkról:

A családja jelentette neki a világot. Szerető, kedves és gondoskodó volt. James hirtelen halála áthidalhatatlan lyukat hagyott a szívünkben. Egész élet állt előtte, tele jövőbeli tervekkel és álmokkal, melyeket a családja nem tud megvalósítani helyette, és nem láthatjuk őket megvalósulni. Nem lesz több emlékünk vele. Áldottak vagyunk, hogy ő létezett 23 évig. Ő pótolhatatlan! Örök űrt hagyott a szívünkben, és mindig magunkkal fogjuk hordani, gyönyörű fiunkat Jamest.

A nyomozás előre láthatólag két hétig fog tartani, amely megállapítja, hogy ki a felelős James haláláért – tette hozzá a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink