Krónika

Öten sérültek meg az M5-ösön történt balesetben Kecskemétnél

Öten sérültek meg, közülük ketten életveszélyesen az M5-ös autópályán Kecskemét közelében szombaton történt balesetben – közölte az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete.

Öten sérültek meg az M5-ösön történt balesetben Kecskemétnél
Árokba hajtott és felborult két kisbusz Kecskemétnél az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalánál, 2024. január 6-án. A járművekben összesen hét ember utazott, egyikük beszorult, őt a tűzoltók szabadították ki
Fotó: MTI/Donka Ferenc

Szombat délelőtt egy Szeged felé haladó, trélert vontató, román rendszámú kisbusz letért a sztrádáról és az árokba borult; a kisbusz és a vontatott jármű is az oldalán állt meg. A járműben heten utaztak.

Hangai József, a regionális mentőszervezet kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére azt közölte: a balesetben két ember életveszélyesen, egy súlyosan, további kettő pedig könnyebben megsérült. Tájékoztatása szerint a helyszínre több mentőgépkocsit, valamint a budaörsi és a szentesi mentőhelikoptert is riasztották. A sérülteket kórházba vitték, további két ember a vizsgálatokat követően a helyszínen maradhatott – tette hozzá Hangai József.

A baleset miatt az M5-ös autópálya érintett szakaszát több órára teljesen lezárták, a forgalmat elterelték. Az Útinform közlése szerint a forgalomkorlátozást mostanra feloldották, ám Budapest felé a nézelődők miatt a sztrádán még mindig jelentős a torlódás.

Kapcsolódó írásaink