Krónika

Tűzvész: a megtalált áldozatok többségét nem tudták azonosítani eddig a hawaii Mauin

A lakosok már visszatérhettek Lahainába, a Maui nyugati partvidékén fekvő településre, amely a Hawaii Királyság egykori fővárosaként igazi turistalátványosság volt

A hawaii Maui szigetén változatlanul több mint ezer embert keresnek a csaknem két héttel ezelőtti tűzvész után, amelyben gyakorlatilag elpusztult a történelmi Lahaina városa. A halálos áldozatok többségét még nem tudták azonosítani.

Tűzvész: a megtalált áldozatok többségét nem tudták azonosítani eddig a hawaii Mauin
Maui szigetén visszatérhettek a lakosok a tűzben elpusztult Lahainába
Fotó: AFP/Paula Ramon

A kutyás keresőegységek az elmúlt hétvégéig 114 halálos áldozat maradványait találták meg a hivatalos közlések szerint, és a sajtójelentések még 1150 eltűntről szólnak, illetékesek ugyanakkor elismerték, hogy az eltűntek pontos számát nem ismerik.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) irodákat nyitott, ahol az eltűntek DNS-mintáit várják a hozzátartozóktól a megtalált holttestek azonosításához, ugyanis az elszenesedett romok közül már kiemelt áldozatok többségének kilétét sem tudták eddig megállapítani.

Josh Green, az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii kormányzója vasárnap úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok száma a következő napokban tovább emelkedhet.

A hatóságok arra hívták fel a figyelmet, hogy a vezetékes víz egyelőre nem alkalmas emberi fogyasztásra, és a levegő minőségét is folyamatosan ellenőrzik.

Kapcsolódó írásaink