Krónika

Hős férj mentette meg szerelme életét

A nő rosszullétre kezdett panaszkodni, majd nemsokkal később már nem lélegzett – írja a Borsonline.hu.

Hős férj mentette meg szerelme életét
Képünk illusztráció
Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook

A megható történetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebook-oldalán: bejegyzésük szerint a család szerda délután a közeli erdőben sétált, amikor az 50 év körüli nő hirtelen rosszullétre kezdett panaszkodni.

Fájt a mellkasa és zsibbadt a karja, ezért férje inkább hazakísérte az asszonyt, aki le is dőlt pihenni, azonban mindössze néhány perc múlva a férfi már arra lett figyelmes, hogy szeretett felesége furcsán veszi a levegőt. Azonnal odarohant, de már nem tudta felkelteni.

Ezt követően hívta a mentőket, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálta szerelmét, aki ekkor már nem lélegzett. Mentésirányító rögtön több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta az aggódó férjet.

Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett. A nőt végül stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk! – írja a mentőszolgálat.

Kapcsolódó írásaink