Krónika

Intenzív osztályra került Körtvélyessy Zsolt, súlyos fertőzéssel kezelik

Múlt ősszel nyaki elzáródása miatt egy műtéten esett át

Körtvélyessy Zsolt a múlt héten esett át egy beavatkozáson, azonban a színművész egészségével újabb problémák adódtak. Rosszul lett, kórházba ment, ahonnan már haza sem engedték. Két napig a sürgősségin tartották, jelenleg a kardiológiai osztályon folyik a gyógykezelése. Kórházi ágyáról árulta el, hogy van most – írta meg a Bors.

Intenzív osztályra került Körtvélyessy Zsolt, súlyos fertőzéssel kezelik
Körtvélyessy Zsolt
Fotó: Wikipedia

Körtvélyessy Zsolt egy hónappal ezelőtt a Metropolnak árulta el, szívproblémája miatt több vizsgálatot végeztek rajta. Sajnos az eredmények nem lettek jók, ezért orvosai úgy döntöttek, meg kell operálni. Elmondta, egy abláció nevű beavatkozáson esik át, ami annyit jelent, hogy a combján keresztül bevezetnek egy katétert a szíve felé, amellyel megszüntetik a szűkületet, ami az elmúlt időszakban keletkezett – írta meg a Bors.

Július végére kapott időpontot, ezért a Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló színművész hogyléte felől érdeklődött a portál, sikeresen túlesett-e a műtéten, azonban nagyon rossz hírt kaptak Körtvélyessy Zsolttól, aki jelenleg is a kórházban tartózkodik.

„Talán a nehezén túl vagyok, viszont kedden nagyon nehéz éjszakám volt – mondta nagyot sóhajtva a színművész. – Rázott a hideg, rendkívül rosszul voltam, még egy jó ideig itt is fognak tartani. Múlt héten csütörtökön került sor a beavatkozásra, minden rendben volt, így pénteken már hazamehettem, szombatra viszont belázasodtam, ezért úgy döntöttem, hogy orvosi segítséget kérek. Bementünk a kórházba, és két napig a sürgősségin tartottak, kedden hoztak át egy másik osztályra. A Haller utcai intézményben a kardiológián vagyok, elvileg a legjobb hely számomra a mostani helyzetben" – mesélte megtörve Zsolt.

Körtvélyessy Zsolt április 2-án töltötte be a 82. életévét. Egészsége azonban az utóbbi időben kissé megromlott. Múlt ősszel nyaki elzáródása miatt egy műtéten esett át, fölvágták az ereket és kitisztították, pár napot kellett kórházban töltenie. Nem meglepő, hogy a hangjából aggodalom érezhető, és lelkileg nagyon megviselték a most történtek.

Annyi már kiderült, hogy egy bakteriális fertőzés okozza a problémát. Azt mondta a doktornő, hogy a pályafutása alatt még ilyen esettel nem találkozott. „Folyamatosan kapom az infúziót, és háromféle antibiotikummal próbálnak helyre hozni. De miért pont velem történik ilyen? Ez van, csak remélni tudom, hogy mielőbb túl leszek rajta. Még egy hétig biztosan itt leszek" – mondta a színművész.

Kapcsolódó írásaink