Krónika

Hat hegymászó vesztette életét az elmúlt napokban a Svájci-Alpokban

Hat hegymászó vesztette életét balesetekben a Svájci-Alpok déli részén négy nap alatt – közölte szerdán a rendőrség.

Hat hegymászó vesztette életét az elmúlt napokban a Svájci-Alpokban
A Lagginhorn
Fotó: Wikipedia/Jean-Louis Pitteloud

Két zürichi lakos, egy 37 éves férfi és egy 33 éves nő kedden halt meg, amikor Wallis kantonban megpróbálták megmászni a 4010 méter magas Lagginhorn-csúcsot – közölte a helyi rendőrség.

A két hegymászó mintegy 3960 méteres magasságig jutott fel, amikor eddig ismeretlen okból 200 métert zuhantak a mélybe, és életüket vesztették – áll a rendőrségi közleményben.

Wallis kanton rendőrségének közleménye szerint hétfőn egy 19 éves berni férfi zuhant le és halt meg, miközben a Zermatt síközponthoz közeli, 2190 méter magas Stockhornról ereszkedett le.

A wallisi rendőrség korábban közölte, hogy két másik hegymászó, egy 26 éves francia és egy 36 éves holland hétfőn halt meg egy kőomlásban, amikor a Mont Blanchoz tartozó, 3540 méter magas Aiguilles du Tour svájci oldalán ereszkedtek le.

A balesetben egy másik, 22 éves holland hegymászó megsérült, állapota válságos – közölte a rendőrség.

Vasárnap egy 47 éves német–ukrán állampolgárságú férfi halt meg, miközben megpróbálta megmászni a 4505 méteres Weisshornt, Svájc második legmagasabb hegycsúcsát. A rendőrség szerint a férfi 600 métert zuhant. Valamennyi haláleset ügyében vizsgálat indult.

Kapcsolódó írásaink