Krónika

Hangos volt a zene, orrcsonttörés lett a vége

A kölcsönös bántalmazás következtében a fiatalkorú vádlott orrcsontja eltört

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy ötvenhét éves férfi ellen, valamint garázdaság vétsége miatt egy tizenhét éves fiatalkorú elkövető ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – közölte a Magyar Nemzet a Teol cikke alapján.

Hangos volt a zene, orrcsonttörés lett a vége
Képünk illusztráció - ököl
Fotó: NorthFoto

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott családja 2022. augusztus 29-én este a vádlott édesanyjának születésnapját ünnepelte otthonában, amelynek során hangosan hallgatták a zenét. Szomszédjuk, az idősebb vádlott a hangoskodás miatt bejelentést tett a rendőrségre. Ez alapján rendőri intézkedés történt, azonban miután a rendőrök távoztak a helyszínről, az ünneplők ismét felhangosították a zenét, amely miatt az idősebb férfi és családja nem tudott pihenni.

Emiatt este fél tizenegy körül az idősebb vádlott átment a hangoskodókhoz, ahol kérdőre vonta a fiatalkorú vádlottat és a szüleit a zene miatt. Heves szóváltás alakult ki, melynek során a fiatalkorú vádlott a házuk udvarából ingerülten szitkozódva megindult az utcán a házuk előtti járdán tartózkodó szomszéd felé, amit ő támadásnak ítélt. Ezért az idősebb vádlott az utcán két alkalommal arcon ütötte a fiatalkorút, aki pedig erre válaszul szintén kétszer arcon csapta a másik vádlottat, a jobb szeme környékén.

A kölcsönös bántalmazás következtében a fiatalkorú vádlott orrcsontja eltört, így ő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést, míg az idősebb férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Egyben a vádlottak közterületen, az utcán tanúsított kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben, illetve az arra közlekedőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az idősebb férfi a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

A járási ügyészség a tárgyalás mellőzésére, büntetővégzés meghozatalára tett indítványt az illetékes Bonyhádi Járásbíróságnál azzal, hogy az idősebb vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a fiatalkorú vádlottal szemben pedig próbára bocsátást alkalmazzon, melynek ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Kapcsolódó írásaink