Krónika

Malmőben tartják jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált

Jövőre a svédországi Malmőben rendezik meg a 68. Eurovíziós Dalfesztivált – jelentette be pénteken a SVT svéd műsorszolgáltató.

Malmőben tartják jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált
Mae Muller fellépése az idei, májusi megmérettetésen
Fotó: AFP/Paul Ellis

A dalfesztivált május 7. és 11. között rendezik meg a Dánia közelében fekvő, 300 ezer lakosú városban, amely már 1992-ben és 2013-ban is otthont adott a nemzetközi könnyűzenei versenynek. Az idei dalfesztivált a svéd versenyző, Loreen nyerte Liverpoolban a Tattoo című számmal. Svédország így már a hetedik alkalommal nyerte el a dalfesztivál rendezésének jogát. Malmőn kívül Stockholm 1975-ben, 2000-ben és 2016-ban, Göteborg pedig 1985-ben volt a műsor házigazdája.

A jövő évi verseny megrendezésére négy svéd város pályázott: Stockholm, Göteborg, Malmö és Örnsköldsvik. A svéd média pénteken hozta nyilvánosságra, hogy Malmö került ki győztesen. Malmö a harmadik legnagyobb svéd város, az ország déli részén fekszik, a dán fővárostól, Koppenhágától alig egyórányi vonatútra.

Martin Österdahl, az Eurovízisós Dalfesztivál illetékese Malmőt „ideális létesítményekkel és infrastruktúrával” rendelkező helyszínnek nevezte. A dalfesztivál elődöntőit 2024. május 7-én és 9-én, a döntőt pedig május 11-én rendezik meg a Malmö Arénában, ahol 2013-ban is tartották.

Kapcsolódó írásaink