Krónika

Újabb szép magyar sikerek a nemzetközi horgászsportban

2023. június 24–25. között Magyarországon, a Kaposvár melletti Deseda-tavon került megrendezésre a XXVII. Horgász Európa-bajnokság.

Újabb szép magyar sikerek a nemzetközi horgászsportban
Több idegenhonos halat fogtak ki tavaly a halászok a Tisza-tóból, mint egy évvel korábban
Fotó: MH

A Magyar Országos Horgászszövetség, a Somogy Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és a Kaposvári Sporthorgász-egyesület közös szervezésében lebonyolított versenyen 27 nemzet mérette meg magát. A magyar nemzeti válogatott a bravúros második helyen végzett, Csillag László pedig egyéniben szépen csillogó bronzérmet szerzett.

A korábbi két sikeres pontyfogó világbajnokság után már a harmadik alkalommal került megrendezésre kiemelt nemzetközi verseny Kaposváron, ám ezúttal a „klasszikus, finomszerelékes műfajban”. Az előkészületek tárgyában feltétlenül megemlítendő, hogy a MOHOSZ Országos Versenypálya Minősítési és Fejlesztési Programjának keretében erre a rendezvényre készült el a Desedán egy új, 850 méteres versenypályaszakasz is, amelynek a hivatalos átadása az elmúlt hét csütörtökön történt meg. Maga a pálya a verseny után a szabadidős sporthorgászok számára is rendelkezésre áll.

Az Európa-bajnokságot Szlovákia nyerte 19 ponttal, a magyar csapat 27 ponttal a második helyet szerezte meg a 33 ponttal harmadik helyen végző lengyel válogatott előtt. Nemzeti válogatottunk összetétele: Szénási Béla szövetségi kapitány, Magyar Gábor másodkapitány, Csöregi Balázs, Csillag László, Katus Gyula, Nagy András, Magyar Balázs, Szákovics Imre versenyzők, Bajcsi András, Decsi Péter, Dósa Máté, Horváth László, Füredi Krisztián, Vancsák Péter segítők, Polyák Csaba csapatvezető. Egyéniben a magyar válogatott számos világversenyen eredményes versenyzője, Csillag László bronzérmet szerzett, az aranyérmes Jan Sámel (Szlovákia) és az ezüstérmes William Raison (Anglia) versenyzőket követve.

A jó hangulatú ünnepélyes eredményhirdetésen José Vicente, a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgászszövetség (FIPSed) technikai bizottságának tagja, dr. Dérer István, a MOHOSZ OHSZK főigazgatója, valamint Nagy Attila, az Országos Versenyhorgászbizottság elnöke, Nagy Attila, Kaposvár megyei jogú város önkormányzati képviselője, illetve Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász-egyesület elnöke adták át a díjakat a versenyzőknek. Külön öröm, hogy ezzel az emlékezetes eredménnyel a magyar horgászsport megerősítette az Európa-bajnoki ranglistán a vezető szerepét.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti, valamint a Magyar Csapat szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a sikeres lebonyolításban és a nemzeti válogatott felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk az újabb kiemelkedő eredményhez!

Kapcsolódó írásaink