Krónika

Döbbenetes felfedezés a japán Csernobilban

Igazi kincseket talált titokban egy kalandvágyó férfi, de van egy kis bökkenő

A fukusimai atomerőmű-baleset helyszíne igazán érdekes hátrahagyott dolgokkal van tele – írta meg a Promotions.

Döbbenetes felfedezés a japán Csernobilban
Fukusima
Fotó: AFP/JIJI PRESS

Az 1986-os csernobili atomkatasztrófa örökre az emberiség egyik legszörnyűbb eseménye marad, hiszen még most is érezzük a hatásait. 2011-ben sajnos történt egy hasonló eset Japánban, mikor a földrengés és a cunami súlyos károkat okozott a Fukusimai Daiicsi atomerőműben, amiből ennek hatására nagy mennyiségben jutottak ki radioaktív anyagok – sokan csak a japán Csernobilként hivatkoznak a tragédiára – írta meg a Promotions.

Rengeteg embert kellett evakuálni Fukusimából, most is vannak ott kifejezetten veszélyes helyek. A legtöbben teljesen hátrahagyták az ottani életüket, és sosem tértek vissza, hiszen a sugárzás miatt kénytelenek voltak máshol letelepedni – de most egy Bob Thissen nevű felfedező úgy döntött, hogy titokban bemerészkedik a területre, és megnézi, hogy milyenek most ott a körülmények.

A férfi egy egészen elképesztő felfedezést tett, ami egyszerre érdekes és mélységesen elkeserítő, hiszen kincseket talált, amelyek mégis teljesen értéktelenek.

Bob Thissen különleges kocsikra lelt a fukusimai katasztrófazónában. Porsche, Mercedes és még rengeteg csúcskocsi hever ott hátrahagyva, a legtöbb ráadásul most is tökéletes, teljesen új állapotban pihen a kereskedésekben. Ezek alapesetben nagyon sok pénzbe kerülnének, főleg így, többnyire nulla kilométeresen, de van egy komoly bökkenő: a sugárzás miatt egy forintot sem érnek már ezek a járművek.

A felfedező kifejezetten a régi autókereskedéseket célozta meg, de út közben talált olyan mezőket is, ahol annak idején összegyűjtötték a kocsikat. Szomorú látvány volt, hiszen valóban gyönyörű járművekről van szó, amelyeknek így sajnos az marad a sorsuk, hogy csendben elrohadjanak – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom