Krónika

Mit ábrázol valójában a Mercedes autók emblémája?

Sosem gondolt volna erre a válaszra

Az egyik legikonikusabb autó embléma története itt kezdődött – írta meg a Promotions.hu.

Mit ábrázol valójában a Mercedes autók emblémája?
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az eredetileg Daimler-Motoren-Gesellschaft néven alapított cég korábban nem Mercedes néven futott a piacon, hanem Daimler néven lehetett megvenni a cég által forgalmazott dolgokat. Emil Jellinek volt az aki 1898-tól már használja a Mercedes márkanevet. A Mercedes név amúgy spanyol eredetű, jelentése az, hogy bér, a merces-nek hívták azt a váltságdíjat is régen, amit a spanyolok fizettek a móroknak.

Jellinek Mercedesnek nevezte el az autókat az egyik lánya után, ezt pedig később a gyártó is átvette tőle, így született meg az ikonikus név – írta meg a Promotions.hu.. Jellinek lányát amúgy később bevették a cégbe is. Az embléma viszont megint egy másik kérdés, hiszen két külön szálról ered, megvannak benne a Mercedesé a Benz emblémáinak jellegzetességei is. Korábban amúgy több ábrázoláson látszódtak a Benz babérkoszorúi is a csillag mellett. A háromágú csillagot végül 1909-ben védették le.

A csillagot amúgy Gottlieb Daimler fiai javasolták, és korábban egy képeslapon találkoztak ezzel az ábrázolással, amit apjuk szerkesztett, méghozzá egy ilyen háromágú csillaggal jelölte a család házának helyét. A képeslapon amúgy Deutz városa volt látható.

Utólag amúgy már olyan jelentések is kapcsolódtak a háromágú csillaghoz, minthogy az eget, a földet és a tengert is jelképezi, merthogy később mindhármat meghódították a Mercedes motorokkal – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink