Krónika

„Szilárdhoz méltó gondolatok” – így búcsúzott a magyar énekes Suhajda Szilárdtól

Harminchat szóval emlékezett meg Varga Viktor a Mount Everesten eltűnt magyar hegymászóról

Úgy tűnik, sosem vonzotta az átlagos Varga Viktort, ahogy Suhajda Szilárd is az az átlagon felüli kihívásokat kereste. A magyar hegymászó 2019-ben kísérő és oxigén nélkül mászta meg a K2-t, majd tavaly 2022 májusában – kísérő és oxigénpalack használata nélkül – hódította meg a Lhocét – írja a Ripost.hu.

„Szilárdhoz méltó gondolatok” – így búcsúzott a magyar énekes Suhajda Szilárdtól
Suhajda Szilárd
Fotó: Suhajda Szilárd/Facebook

Idén májusban a Mount Everest volt a cél, ám csúcstámadása közben megszakadt vele a rádiókapcsolat, utoljára 8780 méter magasan, az úgynevezett Hillary-lépcső aljában fekve látták eszméletlenül, fagyási sérülésekkel és a magashegyi agyödémára utaló jelekkel. Mentőcsapatot küldtek érte, ám a hegymászót nem találták meg, és mivel a körülményeket figyelembe véve nem láttak esélyt, hogy életben találják, május 27-én feladták a keresését.

A magyar énekes, Varga Viktor hét erős mondattal búcsúzik Instagram-oldalán Suhajda Szilárdtól.

„E világ a lehetetlenek lehetségessé tételéről szól néhányunknak. Bátorságot adva a többieknek, új utat mutatva. A határ mindíg legyen a csillagos ég! Szilárd túlmászott azon is! Egész a mennyekig. Hősünk vagy. Jó mászást az üveghegyeken túl” – írta bejegyzésében Varga Viktor, akinek az egyik követője megjegyezte: „Szilárdhoz méltó gondolatok. Nyugodjon békében!”

Kapcsolódó írásaink