Krónika

Lezuhant egy olasz helikopter Romagnában

Az Eliossola gépe az esők és az árvíz okozta villamos hibák kijavításán dolgozott, négyen tartózkodtak rajta

Lezuhant egy Eliossola-helikopter szombaton a Ravenna tartományban, miközben a Romagnában nemrégiben bekövetkezett árvíz okozta villanyvezeték-hibák kijavításán dolgozott. A baleset délelőtt 11 óra körül történt Bizzuno és Belricetto települések között – írta meg a La Stampa.

Lezuhant egy olasz helikopter Romagnában
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Facebook

A fedélzeten négyen tartózkodtak: az irányításért a 47 éves, liguriai Roberta Santoni, repülésoktató és nagyon tapasztalt pilóta felelt, aki évek óta az Eliossolánál dolgozik. A személyzet többi tagja az elektromos művektől érkezett. Az első információk szerint mindannyian eszméletüknél voltak, amikor a tűzoltók kihúzták őket a roncsból, négyük közül senki sem volt életveszélyben, de ketten súlyosan megsérültek.

A területen napok óta nincs áram, ezért a helikopter alacsonyan repült. Még nem tisztázott, hogy mi történt, milyen okok vezettek a helikopter lezuhanásához. Időközben a Nemzeti Repülésbiztonsági Ügynökség elrendelte a biztonsági vizsgálat megindítását, és egy nyomozót küldött a baleset helyszínére.

A helikopter egy háztól mintegy 50 méterre csapódott a földbe. „Láttuk a helikoptert, aztán egy ponton eltűnt” – mondta a La Stampának Luigi Pelliconi, a szerencsétlenség egyik szemtanúja, aki arról is beszél, hogy „kockázatos manővereket” vett észre a baleset előtt: ezeket a pilóta végezhette, hogy kényszerleszállást hajtson végre.

Kapcsolódó írásaink