Krónika

Tízéves lett Brúnó, a salgótarjáni tűzoltó százados

Aki egyébként egy zsemleszínű labrador, de már nyugdíjba vonult

Ünnepel az ország egyik leglustább tűzoltója: tízéves lett ma Brúnó százados, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról három éve nyugdíjba vonult szolgálati kutya – számolt be a Nool.hu.

Tízéves lett Brúnó, a salgótarjáni tűzoltó százados
Brúnó
Fotó: Videa

Egy ország ismerhette aktív évei során a salgótarjáni négylábú tűzoltót, Brúnó századost, aki 2013. októberében „szerelt fel” a salgótarjáni tűzoltókhoz – idézte fel a portál.

Azt írják, hogy a zsemleszínű labrador 2013. május 10-én született Egerben, és hét éven át szolgálta a környék, de főként a laktanya biztonságát. Közben a gyerekek és a felnőttek kedvencévé is vált. A laktanyába érkező gyermekcsoportok minden alkalommal valósággal „körülrajongták”, a százados pedig örömmel fogadott mindenkit, és élvezte a simogatásokat.

A tűzoltókutya 2020 júniusában vonult nyugdíjba. A Nool.hu hozzátette, hogy Brúnó ezután sem került került túl messze a tűzoltóktól, „szolgálati helyét” ugyanis Kecskés Bencéhez, a korábban a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, napjainkban pedig a Szécsényi Katasztrófavédelmi Őrsön dolgozó tűzoltójához helyezte át.

Hozzátették: a százados „nyugdíjas éveit” lustálkodással és napozással tölti.

Kapcsolódó írásaink