Krónika

Gripenek és helikopterek cikáznak majd az égen

Szombaton Gripen vadászgépek, valamint helikopterek fognak elhúzni Budapest felett! – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök politikai igazgatója.

Gripenek és helikopterek cikáznak majd az égen
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Facebook

Orbán Balázs a közösségi oldalán arról írt, hogy május 11–13-án ismét megrendezik a Ludovika Fesztivált, amelyre a Magyar Honvédség is izgalmas látványosságokkal készül.

„Szombaton 11 órakor a látogatók Gripen vadászgépeket és helikoptereket láthatnak a fesztivál helyszíne felett, valamint kipróbálhatják az ejtőernyősök képzése során használt Jetfly szimulátort” – írta, hozzátéve:

a hadseregen kívül a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem is felvonultatja legmodernebb járműveit, eszközeit, és az érdeklődők a különböző szakmák rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösségi oldala szerint idén is lesz szabadegyetem hazai és külföldi előadókkal, koncertek és bulik, a szombati napon pedig a már hagyománnyá vált családi programok várnak minden érdeklődőt.

Jelezték továbbá, hogy a szabadegyetemi programokra és előadásokra, illetve a bulikra előzetes regisztráció szükséges, ugyanis a sátrak kapacitása korlátozott, így csak azokat tudják beengedni, akik regisztráltak.

Kapcsolódó írásaink