Krónika

A Pentagon végre megszólalt az UFO-észlelésekkel kapcsolatban

A nyílt kongresszusi meghallgatáson két új videót mutattak be

A Pentagon egyik vezetője a múlt héten közölte az amerikai kongresszussal, hogy a hivatala jelenleg több mint 650 UFO-esetet vizsgál – írja a hmauésgyémánt.hu.

A Pentagon végre megszólalt az UFO-észlelésekkel kapcsolatban
Fotó: NorthFoto

Dr. Sean M. Kirkpatrick, az All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) igazgatója 2023. április 19-én tanúvallomást tett az amerikai szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottsága előtt, amelyben beszámolt a katonai személyzet által bejelentett UAP-kkal kapcsolatos vizsgálataikról.

A nyílt kongresszusi meghallgatáson két új videót mutattak be, amelyek rávilágítottak arra, hogy a nemrégiben létrehozott AARO egyes eseteket nem feltétlenül tud magyarázni.

Szeretném ma aláhúzni, hogy az UAP-jelentéseknek csak nagyon kis százaléka mutat olyan jeleket, amelyeket észszerűen „rendellenesnek" lehet nevezni. Az AARO-nak jelentett azonosítatlan objektumok többsége a léggömbök, pilóta nélküli légi rendszerek, zavarok, természeti jelenségek vagy más, könnyen megmagyarázható források hétköznapi jellemzőit mutatja – mondta Kirkpatrick.

Az egyik, a Pentagon honlapján elérhető videó egy 2022. július 12-én a Közel-Keleten történt incidenst mutat be, ahol egy gömb alakú tárgy repült el egy katonai bázisnak tűnő objektum felett, amelyet egy MQ-9 drón rögzített légi felvételeken. Ezt az objektumot még mindig vizsgálják, és továbbra is azonosítatlan.

Kapcsolódó írásaink