Krónika

Csaknem fél éve nem született telitalálatos hazánk legnépszerűbb lottójátékán

Egyre többen teszik próbára szerencséjüket

Minden idők negyedik legnagyobb nyereménye várja az Ötöslottón azt a szerencsés nyertest, aki 25 hét halmozódás után egymaga elviszi az immáron 4,393 milliárd forintra duzzadt fődíjat a szombati sorsoláson. A milliárdos összeg a játékkedvet is fokozza, nem csak többen, hanem többet is lottóznak – írta sajtóközleményében a Szerencsejáték Zrt.

Csaknem fél éve nem született telitalálatos hazánk legnépszerűbb lottójátékán
A milliárdos nyeremény rendkívül vonzó a játékosok számára.
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Akár történelmet írhat az a szerencsés, aki szombaton helyesen tippeli meg az öt szerencseszámot, ugyanis az Ötöslottó történetének negyedik legmagasabb főnyereményét tudhatja majd magáénak.

Legutóbb 2022. október 22-én talált gazdára a főnyeremény, az elmúlt fél évben pedig több olyan szám is volt, amely nem került be a nyerőszámok közé, ilyen a többi közt az 1 és a 7, de a hatvanas számkörben négy szám is akad: a 63, 64, a 66 és a 69 számokat sem sorsolták ki az elmúlt 25 hétben.

Érdekesség, hogy a 32-es számot viszont már hatszor is kihúzták. Az Ötöslottó történetében a leggyakrabban kihúzott 6 nyerőszám egyébként az 1, 3, 15, 29, 42 és 75-ös számok.

A milliárdos nyeremény rendkívül vonzó a játékosok számára. A halmozódás előrehaladtával egyre többen teszik próbára szerencséjüket, és az is elmondható, hogy egyszerre több mezővel is játszanak. A Szerencsejáték Zrt statisztikája szerint a halmozódás első hetéhez viszonyítva 34%-kal többen lottóztak, és mintegy 50%-kal több alapjátékot küldtek játékba a múlt héten.

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet.

A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

Kapcsolódó írásaink

Nem volt ötös a lottón

ĀA Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint megtartották a 15. heti ötöslottó- és Joker-számsorsolást