Krónika

Már kétóránként lehet eljutni vonattal Prágába Budapestről

Remek lehetőség

A tavaszi napok beköszöntével egyre többen kelnek útra a nemzetközi vonatokkal. Sokan érdeklődést mutatnak a prágai, hamburgi vasúti elérhetőség iránt. Budapestről Prágába kiemelkedő a vasúti eljutás lehetősége, 5:29-től 17:29-ig kétóránként közlekednek közvetlen járatok a két főváros között. Ezek a vonatok hét óra alatt teszik meg az utat, valamint éjszakai vonattal is el lehet jutni – írja a MÁV a közleményében.

A legtöbb vonat a cseh vasúttársaság szerelvényeivel közlekedik, ahol első és másodosztályú kocsikkal is lehet utazni, valamint étkezőkocsi is megtalálható a vonatokban. A vonatok egységesen Metropolitan EuroCity néven közlekednek. A kétórás ütemes menetrendbe illeszkedik a Hungária EuroCity, amely a MÁV-START vonatszerelvénye, ezzel a járattal eljutási lehetőséget biztosít Brnón, Prágán, Berlinen át Hamburgba.

Hungária EuroCity-ben első- és másodosztályú fülkés és termes kocsik mellett IC+ másodosztályú, többcélú teres kocsi is közlekedik, amellyel a kerékpárszállítás is lehetséges. 

Aki kipihenten szeretne reggel Prágába érkezni, azoknak ajánljuk a Metropol EuroNightot, amely Budapest–Breclav–Berlin között közlekedik, de a cseh vasút által biztosított fekvőhelyes kocsival közvetlen eljutást is biztosít Prágába.

A cseh vasúton egy fontos vonalszakasz felújítása után – július elsejétől a Metropolitan és Hungaria EC-vonatoknak már nem kell kerülő útvonalon közlekedniük. A felújítás eredményeként Prága és Budapest között huszonegy, ellenkező irányban pedig huszonhat perccel lesz rövidebb a menetidő.

START Europa CZ-vel 20 eurótól elérhetőek a jegyek Prágába, míg a fekvő helyes kocsikra 29 eurótól lehet jegyet vásárolni. Gyerekjegyek valamennyi viszonylatra: 2. osztályon 5 €, 1. osztályon 10 € (START-menetjeggyel utazó felnőttenként legfeljebb 3 gyerek 6–15 éves kor között).

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom