Krónika

Bezárják Dublin egyetlen alkoholmentes kocsmáját

Élt négy évet

A bárban személyre szabott, alkoholmentes koktélokat szolgáltak fel a vendégeknek, és egy ideig úgy tűnt, működik a vállalkozás – írja cikkében a hamuésgyémánt.hu.

Bezárják Dublin egyetlen alkoholmentes kocsmáját
Fotó: Facebook / thevirginmarybar

A The Virgin Mary kifejezetten szokatlan ötlettel állt elő Írországban még 2019 tavaszán: az ország egyetlen alkoholmentes kocsmájaként nyílt meg Dublinban.

Még arról is voltak hírek, hogy hamarosan az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában is terjeszkedni fog a bár.

A The Virgin Mary átvészelte a világjárványt és az energiaválságot is, az inflációval azonban már nem tudott megküzdeni. A bár az Instagram-oldalukon jelentette be a bezárást, ahol azt írták, hogy az eddig ismert alkoholmentes vendéglátóhely bezár, de arculatot váltanak, és megpróbálkoznak egy új koncepcióval: egy mobil koktélbárt hoznak létre, hogy különböző rendezvényekre települjenek ki Írország területén.

Vaughan Yates tulajdonos árnyalta azért a képet a bezárásról: elmondása szerint az üzlet nem ment rosszul, de a járvány előtti szintet nem tudták hozni. A bezárás ellenére viszont nem változott a véleménye, szerinte továbbra is van kereslet az alkoholmentes bárokra, és ha már a célcsoportjuk nem megy a helyszínre, a bár megy el értük.

Az itallapon egyébként nullaszázalékos sörök, ciderek és borok voltak, de egy különleges kávéjuk is volt, amelynek íze és az állaga a Guinness sörre hasonlított.

Kapcsolódó írásaink