Krónika

Roman Kosztomarov felébredt a kómából

Idegösszeomlást kapott, amikor megtudta, amputálták mindkét lábát

A 46 éves Roman Kosztomarov felébredt a kómából, és idegösszeomlást kapott, amikor megtudta, hogyan döntöttek az orvosok. Az orosz korcsolyázó januárban került kórházba súlyos tüdőgyulladással, az orvosoknak amputálniuk kellett mindkét lábát és kezeit is – írja a twice.hu.

Roman Kosztomarov felébredt a kómából
Az aranyérmes orosz páros, Tatiana Navka és Roman Kostomarov a 2006. évi téli olimpián.
Fotó: AFP/Yuri Kadobnov

A lenyűgöző karrierrel rendelkező műkorcsolya olimpiai bajnok Roman Kosztomarov még mindig nehéz időszakon megy keresztül. Az Eurosport Italia beszámolója szerint az orosz sportoló szörnyű idegösszeomlást kapott a kórházban, miután rájött, hogy az orvosok életveszélyes állapota miatt amputálták mindkét lábát.

A La Republica című napilap által idézett, a családhoz közel álló forrásokból kiderül, hogy miután felébredt az orvosok által előidézett mesterséges kómából, Kosztomarov dührohamot kapott felesége, az egykori korcsolyázó Oksana Domnina előtt: „Nem hallasz engem, és nem értesz engem”.

Az orvosok szerint az ilyen idegösszeomlások gyakoriak az intenzív osztályon ápolt betegeknél, akik hosszú műtétsorozaton estek át, ahogyan az orosz mester esetében is történt. A sportoló az elkövetkező időszakban pszichológiai tanácsadásban részesül.

Az olimpiai bajnok január 10-e óta van kórházban, súlyos tüdőgyulladással került az intenzív osztályra, ahol később az orvosok életmentő műtétet hajtottak végre, aminek során amputálták mindkét lábát, majd később mindkét kezét is.

Kapcsolódó írásaink