Krónika

Károly kirúgta Harry herceget és Meghant Angliából

Az udvarházat a szintén alaposan megtépázott hírnevű András herceg kapja meg

A Frogmore udvarházból lakoltatta ki őket, amelyet anno kifejezetten a hercegi párnak újítottak fel, milliókért, azóta is nekik tartották fenn. Ez volt az angliai otthonuk – írta meg a sassy.hu.

Károly kirúgta Harry herceget és Meghant Angliából
A házaspár
Fotó: AFP/Justin Tallis

„Harrynek és Meghannak Angliában vége" – fogalmazta meg sommásan a döntés lényegét egy, a Buckingham palota ügyeiben jártas forrás a The Sun című lapnak – írta meg a sassy.hu. A lap úgy értesült, hogy Károly királynál Harry januárban megjelent, igen ellentmondásos memoárja, a Tartalék verte ki a biztosítékot, amelyben a herceg a királyi család legintimebb titkait teregeti ki, saját bátyját, Vilmost bántalmazással vádolja, apját érzelmi elhanyagolással, és a briteket úgy általában azzal, hogy feleségét, Meghant szándékosan „kiterrorizálták" az országból.

Harry gyakori, gyomorforgató utalásai a saját péniszére, az egyik, testi fogyatékos volt tanárnője durva megalázása és kigúnyolása, a meglehetősen elferdített sztori a szüzessége elvesztéséről (azóta jelentkezett a szóban forgó hölgy, és az ő verzója enyhén szólva másként hangzik), valamint a dicsekvés arról, hogy 25 tálibot gyilkolt meg Afganisztánban egyszerűen nem vették ki jól magukat az olvasóknál. Ahogy az sem, hogy ismét, nyilvánosan hátba szúrta a családját, és gyakorlatilag 400 oldalon át azon siránkozott, hogy milyen szörnyű élete volt, és milyen igazságtalan, hogy nem ő lesz a király (erre utal a cím is, hogy ő csak" a tartalék a trónörökös bátyja, Vilmos mellett).

A végső csepp a pohárban az volt, amikor a legendás, amerikai rajzfilmszéria, a South Park egy teljes epizódban figurázta ki Harryt és Meghant, az „influenszereket és áldozatokat", akik évek óta „világkörüli privátszféra turnén" vannak, mindenért hisztiznek, miközben milliomosok, és teljesen üres a fejük.

Az újabb tőrdöfés pedig most jött: Károly király hivatalosan is kiebrudalta fiát és menyét Frogmore Cottage-ból, az udvarházból, amelyet direkt nekik újítottak fel 2,5 millió fontért a házasságuk után, a windsori kastély birtokán, és azóta is fenntartották nekik. Az udvarházat a szintén alaposan megtépázott hírnevű András herceg kapja meg, akit viszont az eddigi, fényűző kastély-otthonából, a Royal Lodge-ból dobott ki Károly.

Az ügy állítólag olyan komoly, hogy a Kaliforniában élő, sussexi hercegi párt arra is felszólították, hogy minden holmijukat szállíttassák el Angliából, most épp ennek a szervezése folyik.

Nagyon valószínű, hogy Károly szokatlanul kemény fellépése minden kétséget eloszlat azzal kapcsolatban, hogy Harry és Meghan elmegy-e a király május 6-ai koronázására. Királyi szakértők szerint nem valószínű, hogy ezek után megjelennek a fényűző eseményen – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink