Krónika

Nem engedélyezi a DNS-vizsgálatot a magát Maddie McCannnek valló lány családja

A 21 éves Julia Faustyna édesanyja nem hajlandó átadni semmilyen genetikai mintát

Az egész világ árgus szemekkel figyeli a 16 éve eltűnt kislány ügyének folytatását – írta meg a hirado.hu.

Nem engedélyezi a DNS-vizsgálatot a magát Maddie McCannnek valló lány családja
Maddie McCann
Fotó: MH

Egy lengyel nő azt állítja, hogy ő a közel 16 éve elrabolt kislány, Madeleine McCann, ám a családja állítólag visszautasította a DNS-vizsgálatot, amely megoldhatná a rejtélyt, hogy valóban ő-e az, akinek vallja magát – írta meg a hirado.hu.

„A 21 éves Julia Faustyna édesanyja nem hajlandó átadni semmilyen genetikai mintát vizsgálatra, azonban állítása szerint jogi dokumentumokkal igazolni tudja, hogy Faustyna az ő vér szerinti lánya” – mondta egy magánnyomozó a brit Sun című lapnak.

„Személyesen beszéltem Julia édesanyjával, és elmondtam neki, hogy semmi bajuk nem származhat a vizsgálatból, de még mindig nem hajlandó elvégeztetni a tesztet” – mondta a lapnak Fia Johansson, aki Faustynát képviseli.

Azt állítja, hogy nála van Julia születési anyakönyvi kivonata, de az az aggodalmunk, hogy ezt könnyen meg lehet hamisítani – tette hozzá Johansson.

„Ha Faustyna bármelyik közvetlen családtagja beleegyezik a DNS-teszt elvégzésébe, az azonnal fényt deríthetne arra, hogy igazak-e a 21 éves nő állításai” – mondta a nyomozó.

Mint az már ismert, egy lengyel nő, Julia Faustyna úgy véli, hogy ő lehet a 2007-ben eltűnt brit lány, Madeleine McCann. Az utóbbi napokban olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint az elrabolt gyerek szülei, Kate és Gerry McCann beleegyeztek abba, hogy DNS-tesztet végezzenek – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink