Krónika

Megerősítést nyert: magyar áldozatai vannak a tragédiának

A sofőr és utasa is beszorult az összeroncsolt, frontálisan ütköző járműbe

Ketten meghaltak, egy ember pedig súlyosan megsérült szombaton reggel egy salzburgi autóbalesetben, ahol egy személygépkocsi egy busszal ütközött össze, írta meg a Blikk.hu, amely úgy tudja, az elhunytak magyarok voltak. Később illetékesek megerősítették: valóban magyarok az áldozatok, de az elsődleges hírekkel ellentétben már nem ketten, hanem hárman vesztették életüket.

Megerősítést nyert: magyar áldozatai vannak a tragédiának
Gyász
Fotó: MH

A baleset nem sokkal reggel nyolc óra előtt történt. Az első hírek szerint az oldalirányú ütközés következtében, a két áldozat beszorult, és a helyszínén életüket veszítették.

A legfrissebb hírek szerint egy 25 éves magyar férfi által vezetett személygépkocsi egy Postbusszal ütközött Leogang és Hochfilzen között. A Vöröskereszt jelentése szerint három mentőhelikopter, egy tiroli mentőautó és négy mentőautó érkezett a helyszínre.

Objektum doboz

A Grießen-hágón téli viszonyok uralkodnak, ez is hozzájárult a balesethez. A rendőrség tájékoztatása szerint a magyar sofőr a behavazott úton elvesztette uralmát a járműve felett, és frontálisan ütközött a szembejövő busszal. Ő és egyik utasa, 29 és 36 évesek, beszorultak a járművükbe. A két utas a helyszínen életét vesztette, a sofőr a salzburgi baleseti kórházban belehalt sérüléseibe.

A leogangi és hochfilzeni önkéntes tűzoltóságok végezték a mentést. Az utasok nélkül utazó, sérült, 51 éves buszsofőrt a Zell am See-i klinikára szállították.

Kapcsolódó írásaink