Krónika

Újabb hatéves fiú ment fegyverrel az iskolába Virginia államban

Lőfegyverrel ment iskolába a Virginia állambeli Norfolkban egy hatéves kisfiú. Ezúttal nem történt tragédia, a fiú édesanyját a rendőrök őrizetbe vették – írta meg a Hirado.hu.

A hatóságokat csütörtökön riasztották a norfolki Little Creek Általános Iskolába, ahol az intézmény dolgozói átadták a pisztolyt a rendőröknek.

Egy szülő azt állította, hogy a fiú az osztályban megfenyegette a lányát, egy másik anya pedig azt nyilatkozta a helyi híradóban, hogy a fiú töltött fegyvert hozott az iskolába a hátizsákjában, és csütörtökön a testnevelés órán fenyegette a lányát. Az incidensben szerencsére senki sem sérült meg.

A fiú édesanyját pénteken vád alá helyezték, mert a gyanú szerint hozzájárult a kiskorú által elkövetett bűncselekményhez. Lehetővé tette ugyanis, hogy a gyermek hozzáférjen a töltött lőfegyverhez.

Év elején is hasonló eset történt Virginia államban, akkor egy hatéves gyermek meg is sebesítette a tanítóját Newport News városban. A kisgyerek által meglőtt 25 éves tanítónő, Abby Zwerner beperelte az általános iskolát fenntartó tankerületet.

Kapcsolódó írásaink