Krónika

Műszaki hiba miatt vonatpótló buszok járnak Biatorbágy és a Budapest-Kelenföld között

A Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonalon közlekedő vonatok menetideje megnövekedik

Műszaki hiba miatt vonatpótló buszok járnak Biatorbágy és Budapest-Kelenföld között, a győri vonalon megnőtt a menetidő – közölte a Mávinform hétfőn az MTI-vel.

Műszaki hiba miatt vonatpótló buszok járnak Biatorbágy és a Budapest-Kelenföld között
Budapest-Kelenföldről, az Etele tértől és Biatorbágy között pótlóbuszok járnak
Fotó: Autószektor

Azt írták: egy Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört. Megrongálódott a felsővezeték, valamint az állomásra éppen akkor beérkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba tartó Railjet mozdonyának szélvédője is betörött.

Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, a baleset miatt Budaörs állomáson, valamint Budaörs és Budapest-Kelenföld között nincs vonalfeszültség – emelték ki.

A Mávinform tájékoztatása szerint a távolsági és elővárosi vonatok csak Biatorbágyig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Győr felé, Budapest-Kelenföldről, az Etele tértől és Biatorbágy között pedig pótlóbuszok járnak. Emellett a Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld között ingajárat közlekedik, amely Ferencváros állomáson is megáll.

Hozzátették: a 4-es metrón, Budapest-Kelenföld és Budaörs vasútállomás között a 287-es buszon, illetve Kelenföld és Biatorbágy vasútállomás között a 760-as és 762-es Volán buszjáratokon elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonalon közlekedő vonatok menetideje megnövekedik.

Kapcsolódó írásaink