Krónika

Kínai tobzoska született a prágai állatkertben, először Európában

Kínai tobzoska született a prágai állatkertben, elsőként Európában – jelentette be az állatkert igazgatója, Miroslav Bobek a Twitteren.

Kínai tobzoska született a prágai állatkertben, először Európában
Az apró emlősállat életének első napjai kritikusak
Fotó: /www.zoopraha.cz

Az állat jó egészségnek örvend. Az egzotikus kelet-ázsiai állatka mindössze 135 grammot nyom, és megjelenésében egy fenyőtobozra hasonlít. A tobzoska nemét egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani.

A súlyosan veszélyeztetett természetvédelmi besorolású tobzoskák egyszerre csak egy utódnak adnak életet, amelyet aztán anyja hosszú ideig a farkán hordoz.

A világon mindössze két állatkertnek sikerült tobzoskát szaporítania, mert az emlősök etetése nagy odafigyelést igényel. Napi élelemadagja száz gramm méhlárvából, közönséges lisztbogárból, egy rovarevők számára készült, különleges keverékből, almából, tojássárgájából, földből és egyéb összetevőkből áll – árulta el a prágai állatkert.

Az apró emlősállat életének első napjai kritikusak – tette hozzá a létesítmény.

A tobzoskát a kihalás fenyegeti, mert húsát Ázsiában luxusételként fogyasztják, pikkelyeinek pedig a hagyományos kínai gyógyászatban gyógyító erőt tulajdonítanak.

A bébi szülei – Run Hou Tang és Guo Bao – tavaly áprilisban érkeztek Csehországba Tajvanról, a Tajpej és Prága közötti testvérvárosi megállapodás keretében.

A prágai állatkertet 1,5 millió látogató kereste fel tavaly, és ezzel a cseh főváros egyik legnépszerűbb látványossága.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom