Krónika

Eső és zivatar jön, de még jégeső is lehet

Megerősödő szélre is számítanunk kell

Csütörtökön felhőátvonulások mellett ország nagy részén többórás napsütés várható, de a szélvédett délnyugati és északkeleti részeken tartósabban felhős lehet az idő – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Eső és zivatar jön, de még jégeső is lehet
A Dunántúlon és a középső tájakon havaseső, havazás is várható az erős szél mellett
Fotó: Pixabay

Elszórtan valószínű záporos csapadék, hózáporra nagyobb esély a magasabban fekvő helyeken és északkeleten van. Néhány záport dörgés, villámlás kísérhet.

A nyugati, északnyugati szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. Késő este -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Napközben a hegycsúcsokon, kiemelten a Dunántúli- és Északi-középhegység területén, valamint a záporok környezetében kell kritériumok szerinti széllökésekre számítani. Napközben elsősorban a Dunántúlon, és a Tiszántúlon alakulhat ki néhány zivatarcella. A zivatarokhoz jég- és hódarazápor, illetve viharos (>60–70, a Dunántúlon akár >80 km/h) széllökések társulhatnak.

Kapcsolódó írásaink

Akár havazhat is

ĀSzombaton is borongós lesz az időjárás, többfelé várható gyenge vegyes csapadék: az Alföldön szitálás, havas eső, a Dunántúlon hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat