Krónika

Áron, a szolgálati eb kerítette kézre a tolvajt + VIDEÓ

A férfi egy idős nő táskájára pályázott

Áron, a szolgálati kutya késztette megadásra azt a 30 éves szabolcsi férfit, aki a gyanú szerint egy HÉV-en alvó utas táskáját akarta kitépni. Az áldozat segítségére négyen siettek – derült ki a police.hu bejegyzéséből.

Áron, a szolgálati eb kerítette kézre a tolvajt + VIDEÓ
A férfi egy kerítésen átugorva próbált volna menekülni, ám a kutya jelenlétével bebiztosított rendőri felszólítás megtette a hatását
Fotó: Police.hu

A pomázi rendőröket riasztották a szentendrei állomásra 2023. január 27-én este, mivel egy ismeretlen el akarta ragadni egy nő táskáját, ám a jármű utasai közbeléptek, így a férfi üres kézzel, sietve távozott a helyszínről.

A kiérkező rendőrök forrónyomon, 9 percen belül megpillantották az utcán. Satufék után a személyleírásnak megfelelő férfit a kocsiból kipattanva két egyenruhás és Áron, a szolgálati kutya vette üldözőbe.

A érfi egy kerítésen átugorva próbált volna menekülni, ám a kutya jelenlétével bebiztosított rendőri felszólítás megtette a hatását:

„Jó! Megadom magam”

– hangzott a válasz.

A 30 éves R. Gyula kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el, a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink