Krónika

Harc egy 3 napos csecsemő életéért

A mindössze három napos csecsemő etetés után hirtelen fuldokolni kezdett

A mindössze három napos csecsemő etetés után hirtelen fuldokolni kezdett, ezért a rémült édesapa rögtön mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta gyermekét – írta hivatalos Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Harc egy 3 napos csecsemő életéért
képünk illusztráció
Fotó: MH

Tegnap vihette haza először újszülött gyermekét a kórházból az a székesfehérvári házaspár, akik délután már minden szülő legrosszabb álmát élték át – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Hozzátették, a mindössze három napos csecsemő etetés után hirtelen fuldokolni kezdett, ezért a rémült édesapa rögtön mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta gyermekét. A csöppség azonban ekkor már nem lélegzett, így a mentésiránytó azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a szülőket.

„Bár az apuka borzasztóan megijedt, az utasításokat pontosan követve küzdött a csecsemő életéért, ami néhány perc múlva sikerre vezetett és a kicsi légzése visszatért. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szintű ellátásba kezdtek, majd végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket.” 

Kapcsolódó írásaink