Krónika

Egyre többen síelnek itthon

A tavalyi rekordhosszú 107 napos szezon után idén a nehézségek ellenére újra megnyitotta kapuit a mátraszentistváni sípark – írta meg a heol.hu.

Egyre többen síelnek itthon
A tavalyi szezonban is óriási volt az érdeklődés, ami idén is kitart
Fotó: Heves Megyei Hírlap/Czímer Tamás

A lap megszólaltatta a park szóvivőjét, Erbeszkorn Tamás is, aki elmondta, ezt a szezont is alapos felkészülés előzte meg, lévén, hogy nyáron már látszódtak a következő időszak gazdasági nehézségei.

Ilyen körülmények között nehéz befektetésekben és fejlesztésekben gondolkodni, mégis korszerűsítéseket hajtottunk végre a december közepi nyitásig. Számunkra mindig a legfontosabb, hogy a sportolóknak hóbiztos pályákat biztosítsunk, és elkerüljük a pályák bezárását az átmeneti felmelegedéseknél. Mindez csak megfelelő hóvastagság mellett garantálható – nyilatkozta a lapnak a szóvivő.

A befektetések egy jelentős része éppen ezért olyan csúcstechnológiás eszközöket foglalt magába, amik nemcsak az üzembiztonságot, de az energiahatékonyságot is növelik. Az előző évek fejlesztései a szóvivő szerint igazolják, hogy a megtakarított energiamennyiség már így is kilowattórákban mérhető.

A látogatók pedig nem is voltak restek birtokba venni a pályát, amihez minden feltétel adott is volt, hiszen már két hétvége óta tart a fagyos idő.

Minden korosztály megtalálható a lejtőn
Minden korosztály megtalálható a lejtőn
Fotó: Heves Megyei Hírlap/Czímer Tamás

Kapcsolódó írásaink