Krónika

Motorral segít a tolásban a luxus babakocsi

Önvezetésre is képes, továbbá ringató funkciót kínál az elaltatás segítésére

A babakocsik folyamatosan emelkedő ára ellenére a gyártóik látszólag egyáltalán nem erőltetik meg magukat, hogy az elkért óriási pénzekért legalább egyre jobb termékeket adjanak el a szülők számára. A helyzetet nemrég megelégelte egy kanadai házaspár, és a GlüxKind startupot létrehozva kifejlesztették a CES-en (Consumer Electronic Show) bemutatott Ella nevű okosbabakocsijukat – írja az origo.hu.

Motorral segít a tolásban a luxus babakocsi
Motorral segít a tolásban a luxus babakocsi
Fotó: autoevolution.com

A termék messze legnagyobb innovációja, hogy villanymotorral segít a tolásban, így a terepviszonyoktól és a gyermek súlyától függetlenül szinte erőfeszítés nélkül lehet haladni és fordulni vele. Emellett az Ella képes lejtős terepen fékezni, a baba kiemelése esetén pedig bekapcsolható egy önvezető mód, ami kicsivel a szülő előtt folyamatosan hajtja a babakocsit, vagyis a gyermek karba vétele esetén egyáltalán nem kell tolni azt. Végül a ringató üzemmód is jól jöhet a babák elaltatásához, ez a szobában is bekapcsolható akár hajnali háromkor is.

Mint írják, a feltalálók szerint vegyes használat mellett 8 órás akkus üzemidővel rendelkezik a babakocsi, azaz viszonylag gyakran kell tölteni. A termék hamarosan kickstarteren válik előrendelhetővé, az első száz darabért akciósan 3800 dollárt, nettó 1,44 millió forintot kér majd a GlüxKind.

Kapcsolódó írásaink