Krónika

Azt mérlegeli a Facebook, hogy visszaengedje-e a platformra Trumpot

Erre a célra létrehozott, a vállalat különböző részlegeinek vezetőiből álló munkacsoport mérlegel

A Facebook anyavállalata, a Meta most azt fontolgatja, hogy visszaengedi a platformra Donald Trumpot, várhatóan a következő hetekben fogják bejelenteni a döntést.

Azt mérlegeli a Facebook, hogy visszaengedje-e a platformra Trumpot
Donald Trump
Fotó: TAYFUN COSKUN / AFP

A CNN jelentése szerint a döntést, amely nagy eséllyel a vállalat történetének egyik legkövetkezetesebb megfontolása lesz, a Meta egy kifejezetten erre a célra létrehozott, a vállalat különböző részlegeinek vezetőiből álló munkacsoport mérlegeli.

A különleges belsős munkacsoportban többek között a vállalat közpolitikai, kommunikációs, tartalompolitikai, valamint biztonsági és integritási csoportjainak képviselői is helyet kaptak.

Mint ismert, a volt amerikai elnököt a Capitolium 2021. januárjában történt ostroma után tiltották ki határozatlan időre a Facebookról és az Instagramról is, de ezt később felülvizsgálták, és a Meta közölte, hogy két év után fontolóra veszi, hogy visszaengedje Trumpot ezen platformokra.

Noha a hírre sokan azt találgatták, hogy már szombaton megtörténhet a bejelentés a döntésről, miután a cég által korábban kiszabott kétéves határidő hivatalosan 2023. január 7-én, szombaton jár le, a Meta szóvivője, Andy Stone hétfőn azt mondta a CNN-nek, hogy a bejelentésre“a következő hetekben kerülhet sor.

Kapcsolódó írásaink