Krónika

Lakástűzben meghalt egy idős ember Dunaújvárosban

Lakástűzben meghalt egy idős ember egy dunaújvárosi társasházban szerdán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Lakástűzben meghalt egy idős ember Dunaújvárosban
Képünk illusztráció
Fotó: katasztrofavedelem.hu

Szerda délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy füstöl egy ötemeletes dunaújvárosi Kodály Zoltán utcai társasház egyik harmadik emeleti lakása.

A tájékoztatás szerint három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre; a lakás nappalijában egy ülőgarnitúra és egy asztal égett. A tűzoltók néhány perc alatt megfékezték a kis területen pusztító lángokat, de az oltás közben egy idős ember holttestét találták meg, aki feltehetően füstmérgezést szenvedett.

Hozzátették: az oltás ideje alatt a társasházban élők a lakásukban maradhattak, mert azokat sem a tűz, sem a füst nem érintette.

A közleményben jelezték: nem zárható ki, hogy a tüzet egy gyertya okozta, a körülményeket a tűzvizsgálat tárja majd fel.

Szerdán már a második ember halt meg lakástűzben, délelőtt egy kispesti családi házban hunyt el szintén egy idős ember. A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy füstérzékelővel megelőzhetők a hasonló tragédiák.

Kapcsolódó írásaink